Detail kurzu

International Material Data System: Foundation (IMDS1)

EDU Trainings s.r.o.

Popis kurzu

IMDS je centralizovaný mezinárodní systém pro správu dat o materiálech v řetězci dodavatelů automobilového průmyslu. Obsahem standardního úvodního školení (IMDS1) je seznámení se se systémem IMDS, jeho procesy a funkcemi. Důraz je kladen na nejběžnější funkčnost a procesy systému a praktické procvičení si základních operací přímo v tréninkovém prostředí systému. IMDS je centralizovaný mezinárodní systém pro správu dat o materiálech v řetězci dodavatelů automobilového průmyslu. Důraz na ochranu životního prostředí a s tím spojené požadavky na výměnu informací o materiálech použitých při výrobě finálního produktu kladou v mnoha zemích na výrobce v automobilovém průmyslu stále větší nároky na evidenci, uložení a poskytování dat v rámci jejich dodavatelského řetězce.
Koncept realizovaný v systému IMDS využívá internetových technologií, které umožňují automobilovým výrobcům a jejich dodavatelům standardizovat proces výměny informací a jejich efektivní shromažďování po celém světě.

Obsah kurzu

Teoretická část

Základní pojmy a procesy, architektura a bezpečnost systému
Veřejné stránky IMDS, GADSL
Registrace a přihlašování
Základní nabídka IMDS
Doporučení pro tvorbu IMDS (Recommendations)
Základní operace uživatelů v systému – vyhledávání a vytváření jednotlivých typů MDS (komponenty, semi-komponenta, materiály), životní cyklus MDS – odesílání, schvalování, zamítání, opravy MDS, verze a stavy MDS spojené s těmito operacemi.

Praktické cvičení

Vytvoření MDS (Material Data Sheet), interní vydání, použití vydaného MDS, odeslání MDS
Zamítnutí MDS, opravy MDS (původní verze, nová verze)
Opravy MDS s využitím nových funkcí 1 (nahrazení uzlů, smazání uzlů)
Opravy MDS s využitím nových funkcí 2 (Žádanka o MDS – vytvoření žádanky, zpracování žádanky – připojení již opravovaného MDS)
Vytváření vlastních seznamů materiálů, komponenta (využití tištěných výstupů při výsledcích vyhledávání), tisk MDS reportu
Součástí školení jsou laby, které jsou poskytnuty zákazníkovi po dobu 30 dnů.

Cílová skupina

The IMDS database was created through a joint venture between DXC Technology, and a consortium composed of Audi, BMW, Daimler, Ford, Opel, Porsche, VW, and Volvo. Other companies have since joined the consortium and almost all OEMs with a global presence now use the IMDS.
Certifikát Na dotaz.
Hodnocení




Organizátor



Další termíny kurzu
Termín Cena Místo konání Zarezervovat