Detail kurzu

Hospodaření s peněžními fondy příspěvkových organizací – aneb rezervní fond, fond odměn, fond investic FRIM a FKSP aktuálně

ANAG, spol. s r.o.

Popis kurzu

Cíl: seminář je zaměřen na právní úpravu tvorby a použití peněžních fondů příspěvkových organizací v souladu se zákonem 218/2000 Sb. a zákonem 250/2000 Sb. a jejich dopad do rozpočtu a zachycení v účetnictví.

Zvláštní pozornost bude věnována tvorbě a použití FKSP podle nové právní úpravy platné od roku 2024. Posluchači budou rovněž seznámeni s dopadem předpokládaných změn do hospodaření příspěvkových organizací v souvislosti s navrhovanou novelou rozpočtových pravidel, tj. zákona 218/2000 Sb. a zákonem 250/2000 Sb., kterou MFČR již odeslalo do legislativního procesu. Výklad bude obsahovat účetní postupy vztahující se k jednotlivým operacím, které budou demonstrovány na souvislých příkladech vycházejících zejména z ČÚS č. 704 Fondy.

Seminář bude obsahovat souvislé příklady, které budou doprovázeny teoretickým výkladem s odkazy na jednotlivá ustanovení českých účetních standardů.

Obsah kurzu

Praktické příklady budou zaměřeny zejména na účtování:

  • o tvorbě a použití fondů podle zvláštního právního předpisu v návaznosti na přijaté transfery
  • účtování o odvodech do rozpočtu zřizovatele
  • základních souvztažností pro tvorbu a použití rezervního fondu
  • základních souvztažností pro tvorbu a použití fondu investic a FRIM
  • základních souvztažností pro tvorbu a použití fondu odměn
  • základních souvztažností pro tvorbu a použití FKSP

Cílová skupina

Určeno pro: ekonomy a účetní příspěvkových organizací, odborné pracovníky jejich zřizovatelů, jakož i další odbornou veřejnost. Vzhledem k názornosti příkladů je seminář vhodný i pro účetní, kteří s účetnictvím příspěvkových organizací začínají.
Poznámka k ceně

Bagel, slané a sladké pochutiny, káva, čaj, nealko.

Hodnocení




Organizátor