Detail kurzu
ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI POTRAVIN PODLE ISO 22000:2005
DNV GL Business Assurance Czech Republic s.r.o.
Popis kurzu
Cílem kurzu je představit účastníkům požadavky nové normy ISO 22000 a to hlavně v porovnání s právními předpisy a s požadavky normy ISO 9001. Účastníci kurzu si doplní svoje znalosti v systému zajištění bezpečnosti potravin, které jim umožní zlepšení existujícího zavedeného systému HACCP a splnění požadavků zákazníků.
Obsah kurzu
- Význam systému zajištění bezpečnosti potravin
- Základní právní předpisy vztahující se k potravinám
- Normy a standardy vztahující se k systému bezpečnosti potravin
- Termíny a definice ISO 22000
- Seznámení se s požadavky normy ISO 22000
- Požadavky na dokumentaci
- Osobní angažovanost a aktivita managementu
- Politika bezpečnosti potravin, plánování, zodpovědnost a pravomoc
- Interní a externí komunikace
- Připravenost a reakce na nepředvídanou událost
- Přezkoumání systému managementu vrcholovým vedením
- Řízení zdrojů, lidské zdroje, infrastruktura, pracovní prostředí
- Plánování a realizace bezpečných produktů
- 7 základných principů HACCP
- Programy nevyhnutelných předpokladů
- Předběžné kroky umožňující analýzu rizika
- Analýza rizika
- Vytvoření operačních programů, nevyhnutelných předpokladů
- Plánování ověření
- Systém sledovatelnosti
- Řízení neshod
- Validace, ověřování a zlepšování systému řízení bezpečnosti potravin, validace kombinací ovládaných opatření, řízení, monitorování a měření, ověřování a zlepšování systému řízení bezpečnosti potravin.
- Vzájemný vztah mezi ISO 9001 a ISO 22000
- Vzájemný vztah mezi HACCP a ISO 22000
- Certifikace podle ISO 22000
- Představení základních požadavků dalších standardů: BRC, IFS, BRC pro obaly, EurepGAP, GMP
Doporučené navazující kurzy:
- Přehled GFSI standardů
- ISO 22000 FSSC
- IFS / BRC
- HACCP
- Obalové materiály v potravinářském průmyslu
- ISO 22000 – FSSC – BRC IOP
- Bases of a Quality management
Cílová skupina
Kurz je určený pro představitele vedení v potravinářských firmách, managery bezpečnosti potravin, vedoucí pracovníky potravinářské výroby, interní auditory kvality a HACCP.
Poznámka k ceně
Klienti DNV mají 10% slevu. Při účasti více jak 3 osob z jedné společnosti, sleva 5% z ceny kurzu.
Hodnocení
Organizátor
Podobné kurzy
podle názvu a lokality